Thursday, November 16, 2006

CRACKER NYSYSA













CRACKER NYSYA

Bahan-bahan :
Biskut lemak 1pack (Bisa guna 1/2 pac je)
Daging cincang (Guna Ramly pun ok)
Susu UHT - sikit jer (1cawan pun ok)
Telur - 2biji
Sedikit keju (Kalau yg siap parut tu pun cun gak)

Cara-caranya :
1) Sediakan tin pembakar
2) Lapiskan biskut lemak untuk lapisan pertama
3) Curahkan susu (bagi lembabkan biskut jerk)
4) Daging cincang*(Daging perlu dimasak dulu macam nak buat inti keripap tu)
5) Ulang 2,3 & 5 hingga selesai
6) Curahkan telur yg dipukul ke atas lapisan terakhir.
7) Kendian taburkan sedikit cheese
8) Bakar dgn suhu 160-170deg Celcius dlm masa 20minit @ kalau tenguk dah cantik warnanya bulehlah diangkat.

Emmm....selamat mencuba...walla.

****Credit to KAK SYA kerna resepi nie...muahhhhhhh. Dah jadi makanan mingguan keluarga la nie.

No comments: