Untuk Iftar petang nanti.... |
Bahan-bahan :
Roti 10-12 keping
Susu (Fresh Milk) - 500ml
Tepung Jagung - 1sudu besar
Telur - 3biji
Gula - 4sudu besar
Esen Vanilla
Kismis untuk ditabur
Mentega
Cara-cara :
1. Sapukan roti dengan majerin dan potong-potong kecil.
2. Panaskan Oven
3. Susunkan dalam bekas yang telah disapukan mentega
4. Dalam bekas lain pukul telur, Susu, Gula, Esen Vanilla
5. Curahkan ke atas roti yang telah dipotong-potong. Biarkan dalam 10minit dan kemudian masukkan dalam Oven. Bakar dengan suhu 180-100'C (Ikut Oven) dlm masa 20-25minit
Custard :
1/2 tin - susu cair
Air Suam (Sukat 1tin susu cair)
1sudu besar - Tepung Jagung
1sudu besar - Tepung Kastad
2-3 sudu - Gula Pasir
Campurkan semua dan panaskan atas api dan sentiasa dikacau sehingga agak pekat.
No comments:
Post a Comment